ACTUALITATE

Ziua Inspecției Muncii, marcată la Gorj

Articolul a fost postat la 10 Jul 2024

Ziua de 11 iulie a fost declarată Ziua Inspecției Muncii. Instituția aniversează 25 de ani de la înființare în structura sa actuală.


Această zi este marcată, anual, prin acțiuni de promovare a prevederilor legislative în vigoare, menite să promoveze munca sigură și decentă,


Înființată prin Legea numărul 108/1999, Inspecţia Muncii funcționează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale și îndeplineşte funcţia de autoritate de stat, prin care se asigură exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei.


Pentru celebrarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj vor întreprinde vizite la angajatori, dedicate acţiunii de informare. În cadrul acestor întâlniri, vor avea loc discuţii interactive cu privire la noutăţile legislative în materie.


Inspectorii de muncă vor răspunde întrebărilor angajatorilor şi angajaţilor, urmărind clarificarea problemelor cu care aceştia se confruntă.

Bianca Vacăru, purtător de cuvânt ITM Gorj


De asemenea, se va sublinia importanţa respectării normelor de securitate şi sănătate la locul de muncă, precum şi a instrucţiunilor de lucru, întrucât doar un mediu de lucru sănătos poate garanta sănătatea şi integritatea fizică a salariaţilor.

Acasa Recente Radio Emisiuni