ECONOMIE

Noile salarii de la Complexul Energetic Oltenia

Articolul a fost postat la 27 May 2024

Includerea sporurilor în salariul de bază a avut ca efect la Complexul Energetic Oltenia o creștere semnificativă a salariului mediu brut pe companie. În mod implicit acest lucru se va reflecta și în nivelul salariului mediu brut pe economie în județul Gorj.

Astfel, este de așteptat ca județul Gorj să urce câteva locuri în statisticile întocmite la nivel național.Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia au convenit în urma negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă să includă aproape toate sporurile în salariul de bază. Măsură a fost luată ca urmare a modificărilor legislației cu privire la politicile financiare la companiile de stat. Astfel, societățile care în decursul unei luni înregistrează pierderi nu mai pot acorda bonusuri, prime sau alte beneficii.

Așadar, s-a convenit ca toate sporurile și primele să fie incluse în salariul de bază, ca măsură de protecție.În momentul de față, salariul mediu brut la companie a ajuns între 11.500 și 12.800, după includerea sporurilor în salariul de bază.

Acasa Recente Radio Emisiuni