ACTUALITATE

Jandarmii gorjeni în misiuni și în weekend

Articolul a fost postat la 27 Jul 2024

Weekend-ul 26-28 iulie, găsește jandarmii gorjeni în misiuni de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale la Zilele Comunelor Drăgotești, Cătunele și Bustuchin precum și în zonele montane din Rânca, Runcu și Tismana.

Participanților la manifestările cu public numeros, le recomandăm să adopte un comportament civilizat, să respecte îndrumările organizatorilor și ale forțelor de ordine, să evite conflictele, să acorde atenție copiilor, bunurilor personale, să evite zonele aglomerate iar dacă observă fapte antisociale, să solicite sprijinul forțelor de ordine sau să apeleze numărul de urgență 112.


Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana, sunt pregătiți să acorde sprijin și îndrumare și vor interacționa în mod direct cu turiștii care vor fi prezenți în zonele montane.


Dacă întâlniți animale sălbatice, vă recomandăm să nu le hrăniți, să vă îndepărtați într-o zonă de siguranță de pericol și să sesizați autoritățile competente prin numărul de urgență 112.


În atenția jandarmilor gorjeni vor fi și activitățile de picnic și vă transmitem să aprindeți focul doar în locuri special amenjate, să îl supravegheați permanent, să aruncați deșeurile rezultate în containere și să lăsați locul de picnic curat şi nealterat.


Puteți solicita sprijinul jandarmilor gorjeni atunci când situaţia impune prin apelarea numărului unic de urgențe 112 sau în mod direct celui mai apropiat echipaj de jandarmerie.


Vă dorim un weekend cu amintiri plăcute, în siguranță!, transmit reprezentantii IJJ Gorj.

Acasa Recente Radio Emisiuni