ECONOMIE

Întârzieri mari cu investițiile CEO

Articolul a fost postat la 04 Jul 2024

Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că sunt probleme majore în continuare în ceea ce privește demararea noilor investiții prevăzute în Planul de restructurare și decarbonare.


Alin Munteanu, președintele Sindicatului Alfa din Complexul Energetic Oltenia și a UST Cartel Alfa Gorj, susține că sunt șanse foarte mici ca noile investiții să fie realizate înainte de 1 ianuarie 2026, când grupurile energetice și carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia vor intra în rezervă.


Prin urmare, se impune o decalare a termenelor propuse, însă nu se întâmplă nimic din acest punct vedere. Complexul Energetic Oltenia și-a propus să construiască 8 parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze naturale, în locul termocentralelor pe bază de cărbune. Parcurile fotovoltaice ar fi trebuit să fie finalizate anul acesta, iar centralele pe gaze naturale în anul 2026. Unele investiții sunt abia în faza de licitație, iar altele abia în faza de obținere a aprobărilor de la acționari. Prin urmare, există riscul ca la nivelul Complexului Energetic Oltenia să se ajungă în situația paradoxală de a nu mai avea producție de energie, dat fiind faptul că grupruile pe cărbune vor intra în rezervă, iar noile investiții nu vor fi gata la termenele anunțate.

Acasa Recente Radio Emisiuni