ACTUALITATE

Educația, o prioritate pentru primarul din Novaci

Articolul a fost postat la 29 Apr 2024

Dotări de milioane de lei au fost investite în școlile din orașul Novaci. Totul pentru ca elevii să învețe în cele mai bune condiții.

Dezvoltarea orașului și atragerea investitorilor nu sunt singurele priorități pentru primarul Dumitru Leuștean.

Edilul a luat în calcul și pregătirea tinerei generații. Și asta pentru că educația și formarea profesională sunt temeliile dezvoltării comunității.

În acest sens, autoritățile locale au pregătit mai multe proiecte de modernizare și dotare a unităților de învățământ.

Primul proiect a vizat Liceul Teoretic Novaci. Astfel, în primă fază, prin PNDL 2 a fost accesat peste un milion de lei pentru reabilitarea laboratoarelor și amenajarea unei toalete în incinta unității de învățământ, iar în a doua fază Liceul Novaci a beneficiat de suma de cinci milioane de lei pentru de eficientizarea energetică a clădirilor aferente liceului. 

Pentru Grădinița Nr. 1 a fost accesat un proiect, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Valoarea lucrărilor de modernizare, extindere și dotare se ridică la peste 5,7 milioane de lei.

Administrația locală a accesat și un proiect pentru construirea unei grădinițe cu program normal, cu trei săli de grupă. Valoarea proiectului este de peste 1.4 milioane de lei.

Acasa Recente Radio Emisiuni