ACTUALITATE

Acțiunea JUPITER: Percheziții în trei județe din Oltenia

Articolul a fost postat la 30 May 2024

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat, azi, 13 percheziții. S-au efectuat cercetări pentru evaziune fiscală.

Perchezitiile au avut loc la sediile unor persone juridice, din judetele: Olt (5), Dolj (3), lIfov (2), Bucuresti (1), Teleorman (1), si Vâlcea (1).

In perioada 2017 - 2023, reprezentantii a sapte societati comerciale ar fi constituit un lant de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operatiuni fictive de achizitii si vânzari reciproce de deseuri reciclabile.

Pentru justificarea provenientei acestora, reprezentantii societatilor comerciale ar fi înregistrat achizitii de la persone fizice, fara ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deseuri.

Prin aceasta modalitate, bugetul de stat ar fi fost fraudat cu aproximativ 3.000.000 de lei.Perchezitiile sunt efectuate cu sprijinul: luptatorilor SAS din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti - Politia Sectorului 3, politistilor inspectoratelor de politie judetene Ilfov si Teleorman.

Verificările au loc in cadrul actiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inspectoratului General al Politiei Române.

Acasa Recente Radio Emisiuni