SPORT

Vulturii Fărcășești – Viitorul Severin, pentru Liga3

Articolul a fost postat la 11 Jun 2024

Vulturii Fărcășești și-a aflat adversara de la barajul de promovare pentru Liga a treia. Trupa lui Constantin Andriucă va întâlni Viitorul Severin în dublă manșă. Partida tur se va disputa pe terenul campioanei Mehedințiului. Meciul este programat duminică, 16 iunie. Antrenorul gorjenilor a vorbit despre acest duel și are încredere că echipa sa va urca într-un eșalon superior.


Andriucă a recunoscut că este un ușor avantaj că vulturii joacă meciul decisiv pe teren propriu. Returul se dispută, în Gorj, pe 23 iunie.


,,Noi încercăm să facem tot ce putem să câștigăm, să ne facem viața mai ușoară în retur, să nu mai avem stres, presiune și avem mari speranțe că putem să învingem. I-am văzut în două meciuri. Nu e o echipă rea, dar nici prea strălucită. Se spune că e bine că joci primul meci în deplasare. Știi ce ai de făcut în retur, dar, până la urmă, sunt două meciuri în care noi trebuie să arătăm bine. Ca să ne putem califica, ar fi ideal să nu pierdem acolo și să câștigăm pe teren propriu”, a declarat Andriucă.


Primăria Fărcășești caută în continuare sponsori pentru Liga 3. Autoritățile locale și-au exprimat încrederea că echipa poate face față din punct de vedere financiar unei eventuale promovări.


,,Ei se gândesc la eșalonul trei, cum am mai zis, sunt în discuții cu anumiți oameni potenți, care să vină să mai investească. Primăria nu poate de una singură să susțină echipa la Liga a 3-a, dar ei caută oameni care să se implice, să vină și cu un aport financiar”, a mai declarat Andriucă.


Campioanele de la Mehedinți și Gorj s-au mai întâlnit de alte 11 ori la barajul pentru promovare în eșalonul al treilea, prima dată în 1972, iar statistica este net favorabilă gorjenilor.


Singurul succes al mehedințenilor a fost în 2014, când Minerul Valea Copcii învingea Gilortul Târgu Cărbunești, pe stadionul ,,1 Mai” din Slatina, cu scorul de 2-0, după prelungiri.


Ultima confruntare directă dintre Mehedinți și Gorj a avut loc în 2019, când CS Strehaia pierdea barajul cu Gilortul Târgu Cărbunești. După 2-1 pe teren propriu, mehedințenii au fost învinși cu 3-0 pe stadionul ,,Cristinel Răducan”.

Cătălin Pasăre

Acasa Recente Radio Emisiuni