ACTUALITATE

Vaccinările fictive împotriva COVID-19, aspru pedepsite

Articolul a fost postat la 30 May 2024

Un fost registrator, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic, a fost condmanat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru că a eliberat aproape 100 de adeverințe false de vaccinare împotriva COVID-19.


Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi complicele inculpatului. Alţi patru suspecți din acest dosar au primit pedepse cu suspendare, iar altul de 1 an şi 3 luni cu executare.


Procurorii au explicat că registratorul a accesat fără drept drept aplicaţia RENV şi a introdus datele unor persoane nevaccinate. Mai exact, datele persoanelor nevaccinate au fost scrise peste cele ale unor persoane vaccinate.


„În fapt, s-a reținut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021-25.06.2021, a accesat fără drept aplicația RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, și a modificat datele informatice ale acesteia, în sensul că a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de persoane cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19”, au explicat procurorii.

Acasa Recente Radio Emisiuni