SANATATE

Planuri ambițioase la Spitalul Orășenesc Novaci

Articolul a fost postat la 25 Jul 2024

La Spitalul Orășenesc Novaci se derulează proceduri complexe pentru accesarea de fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având ca scop principal reabilitarea și digitalizarea infrastructurii medicale existente.


Reconstruirea și modernizarea spitalului implică nu numai îmbunătățiri la nivelul tehnologiei și echipamentelor medicale, dar și o extensie semnificativă a spațiilor de îngrijire prin construirea unui nou corp de clădire. Acesta va găzdui ambulatoriul și diverse secții specializate, precum chirurgia generală, ORL, ortopedie și ginecologie, permițând spitalului să funcționeze în parametri optimi.

Proiectul include, de asemenea, reorganizarea spațiilor existente, astfel încât vechea clădire să fie dedicată secțiilor de medicină generală, recuperare medicală, neurologie pentru cazurile cronice și pediatrie. Astfel, Spitalul Orășenesc Novaci poate primi până la 50 de milioane de euro, pentru îmbunătățirea semnificativă a serviciilor oferite și o extindere a capacității de îngrijire.


Odată finalizat, Spitalul Orășenesc Novaci se va transforma într-un pol de sănătate primar pentru județul Gorj, gata să răspundă nevoilor diverse ale localnicilor și să asigure asistență medicală adecvată pentru numărul tot mai mare de turiști care vizitează regiunea.

Acasa Recente Radio Emisiuni