NATIONALE

Ministrul Energiei va cere Comisiei Europene prelungirea termenelor din Planul de Restructurare al CEO

Articolul a fost postat la 19 Jul 2024

Senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, a avut, ieri, o întâlnire de lucru la Ministerul Energiei, cu ministrul Sebastian Burduja. Printre subiectele discutate s-au numărat prelungirea termenelor din Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia și situația celor 1800 de angajați pe perioadă determinată cărora le expiră contractele de muncă în luna septembrie.


Ministrul Sebastian Burduja a recunoscut că termocentralele pe cărbune au în această perioadă de caniculă un aport crucial la siguranța sistemului energetic național.


Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, a declarat că ministrul Energiei va merge la Comisia Europeană pentru a renegocia termenele din Planul de Restructurare.

Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt PNL Gorj


În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situația celor 1.800 de angajați pe perioadă determinată, cărora le vor expira contractele în toamna acestui an.

Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt PNL Gorj


Un alt subiect abordat s-a referit la cartierul Drăgoieni II, unde drumurile și rețelele de utilități se află încă în proprietatea Complexului Energetic Oltenia. O întâlnire pentru a se găsi soluții de preluare în patrimoniul orașului Târgu Jiu va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Alin Petre

Acasa Recente Radio Emisiuni