CULTURA

Festivalul Național de Folk și Baladă, în august la Târgu Jiu

Articolul a fost postat la 24 Jul 2024

Ducu Bertzi, Adrian Beznă sau Mircea Vintilă sunt câțiva dintre artiștii care vor participa la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului”. Evenimentul se va desfășura în perioada 9-11 august 2024.


Festivalul este organizat de către Consiliul Judeţean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, în colaborare cu Asociația Proiect pentru o Lume a Oamenilor mai Buni”.
Manifestarea reuneşte tineri din toată țara, dar și artiști de renume ai folkului românesc.Fiind un concurs de creație și interpretare, care își propune să promoveze noi valori reprezentative pentru folk-ul românesc, se adresează concurenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 25 de de ani. Concurenții admiși vor prezenta în concurs două piese originale.

Ana Maria Alionescu, purtător de cuvânt Școala Populară de Arte Târgu Jiu


Directorul festivalului Alexandru-Ciprian Bratu, managerul Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Prețul unui bilet este de 15 lei, prețul unui abonament pentru toate cele 3 zile este 30 de lei, iar pt copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă. Persoanele cu dizabilități pot beneficia de intrare liberă doar pe baza unui act doveditor (copie a certificatului care atestă gradul de dizabilitate).

Cătălin Pasăre

Acasa Recente Radio Emisiuni