CULTURA

Autoritățile locale din Godinești se pregătesc de bâlciul anual

Articolul a fost postat la 26 Jul 2024

A devenit deja o tradiţie, ca pe 1 August, cu prilejul bâlciului tradiţional de la Godinești, să se organizeze Festivalul Folcloric pentru Tineret. Însă, din acest an, prin hotărârea Consiliului Local Godinești, manifestarea va purta numele unui om de valoare al acestei localități: Prof. Univ. Dr. Nicolae Mischie. 


Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Godinești și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” organizează pe 1 august 2024, o nouă ediție a Festivalului Folcloric pentru Tineret ,,NICOLAE MISCHIE” EDIŢIA a-XXIV-a, la GODINEȘTI.

În fiecare an, acest festival-concurs este aşteptat cu un interes deosebit atât de tinerii concurenţi-interpreţi ai cântecului, dansului şi portului popular gorjenesc, cât şi de locuitorii comunei sau de vizitatorii din judeţ sau din ţară.


Câștigătorii trofeului și locului I din ultimii trei ani nu au voie să participe în concurs, prestaţia lor putând fi doar în afara concursului. Vârsta de participare este intre 12 și 25 ani. Soliștii vocali și instrumentiști vor interpreta două piese din repertoriul gorjenesc, respectiv o doină sau o baladă fără acompaniament şi o piesă cu acompaniament orchestral. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului”. Pentru înscriere și preselecţie, participanţii sunt rugaţi să se prezinte la ora 14.00, concursul începând la ora 16:30.

Acasa Recente Radio Emisiuni