ACTUALITATE

Proiect de modernizare a Gării Târgu-Jiu

Articolul a fost postat la 11 Jun 2024

Gara din Târgu-Jiu va fi modernizată. Clădirea a fost construită în perioada comunismului şi nu a beneficiat niciodată de lucrări importante de reabilitare.


In acest sens Ministerul Transporturilor a întocmit indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea celei mai importante statii de călători din Târgu Jiu. Investiția este de peste 100 de milioane de lei. 


Astfel, se va realiza o recompartimentare a spațiilor interioare în vederea fluidizării unor zone funcționale și pentru introducerea grupurilor sanitare pentru călători. În zona caselor de bilete se vor elimina pereții separatori.


Cele două spații de la parter adiacente scărilor vor fi refuncționalizate. Tunelul va fi desființat, iar intrarea în acesta va fi sigilată cu o placă de beton. La etaj, vor fi spații comerciale: vânzare cu amănuntul, de tip mall și zonă de alimentație publică. Se vor realiza două peroane, dintre care unul intermediar, se va desființa linia III și se va reconfigura capătul X al stației cu desființarea parțială a unei linii din Grupa Tehnică.


Clădirea a fost dată în folosință în anul 1989.

Acasa Recente Radio Emisiuni