EDITORIAL

Politică și iar politică…

Articolul a fost postat la 06 Aug 2024

Elena Lasconi, care se vede candidatul Dreptei (unite!) la prezidențialele din toamnă/iarnă, face și ea ce fac Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă: încearcă să viziteze lume bună.


Prima dovadă, caută sprijin la cetățenii moldoveni: "O bucurie să mă întâlnesc cu ambasadorul Republicii Moldova la București, E.S. Victor Chirilă.


I-am transmis Excelenței Sale că vom continua să susținem parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova și că, indiferent de cine se află la conducere, România va fi un prieten al Chișinăului.


Cetățenii de peste Prut pot da un semnal clar că își doresc continuarea acestui drum prin realegerea președintei Maia Sandu și printr-o prezență masivă și un vot pozitiv la referendumul privind integrarea europeană. Primul pas este ca poporul român să se regăsească în interiorul Uniunii Europene.


E de datoria generațiilor viitoare să decidă dacă doresc sau nu să refacem actul din martie 1918 și să avem încă o dată cele trei mari provincii românești unite sub același tricolor."


A doua dovadă: caută sprijin la cetățenii români din Italia: "Avem o mică Românie în Italia. Pentru cei peste un milion de români care muncesc în această țară sau și-au deschis afaceri, autoritățile trebuie să colaboreze foarte bine.


M-am întâlnit cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, și am discutat despre situația româncelor care merg să îngrijească vârstnici în Italia. Au nevoie de sprijin legal pentru a-și cunoaște drepturile și uneori de consiliere psihologică.


Toți românii care muncesc în Italia au nevoie de sprijin pentru recunoașterea diplomelor românești fără birocrație excesivă și, ulterior, de proceduri simple pentru a beneficia de pensie și de recunoașterea anilor de muncă.


România, de cealaltă parte, trebuie să sprijine în continuare investitorii italieni. Avem mii de firme italienești în țara noastră care contribuie la economie și la dezvoltare.


Mă bucură mult relația bună între România și Italia, dar mai avem lucruri de îmbunătățit. Am abordat în discuția cu domnul ambasador și problema fugarilor care trebuie extrădați și am cerut simplificarea procedurilor. Asta ar întări eforturile ambelor țări de a reduce corupția, ca state ale Uniunii Europene.

#elenalasconi

Frumos, este? Vedem, jucăm.

Ionuț Catrina

Acasa Recente Radio Emisiuni