SOCIAL

Pensionările de la CEO, în atenția sindicatelor

Articolul a fost postat la 01 Aug 2024

Două ședințe sindicale au fost programate joi, 1 august, în județul Gorj și la Mehedinți. Discuțiile au avut loc la Motru la Casa de Cultură și la Drobeta Turnu-Severin, la Hotelul „Severin”. Au participat lideri de sindicat ai Federației Naționale a Muncii și ai caselor de avocatură.


Au fost așteptați la discuții mineri, energeticieni și toți pensionarii nemulțumiți de pensii. Se asigură consultanță juridică gratuită tuturor minerilor și energeticienilor. Participanții trebuie să se prezinte cu o copie după cartea de muncă, după decizia de pensionare, cartea de identitate și copii după adeverințele cu veniturile obținute.

Astfel de întâlniri au mai avut loc în ultimul an și vor fi programate și în lunile următoare. Discuțiile au în vedere în mod special aplicarea legilor 74 și 197 privind condițiile speciale de muncă și reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni. Salariații din Complexul Energetic Oltenia ies cu 13 ani mai devreme la pensie. Nu toți au primit pensiile în raport cu munca prestată și condiții în care au lucrat.

Acasa Recente Radio Emisiuni