SPORT

O poveste fără SUCCES! Viitorul a intrat în faliment

Articolul a fost postat la 16 Oct 2024

După șapte sezoane la nivelul ligii secunde de fotbal, Viitorul Târgu Jiu dispare din fotbalul românesc. Tribunalul Gorj a declarat, marți, falimentul formației patronate de Nicolae Sarcină, echipă aflată în insolvență din 2022.


După o perioadă de incertitudine, fără antrenamente și cu neprezentarea la jocul din etapa trecută de la CSC Șelimbăr, chiar conducerea clubului a cerut falimentul.


De altfel, în weekendul trecut, grupele de juniori ale Viitorului au fost în imposibilitatea de a se prezenta la meciuri.


Toate rezultatele înregistrate în acest sezon, în Liga 2, vor fi anulate.
Cel mai mult va avea de câștigat FC Bihor, singura împotriva căreia gorjenii au obținut un punct în acest sezon. Celelalte formații care deja au evoluat cu Viitorul vor pierde nu un punct, cum se întâmpla în cazul orădenilor, ci trei puncte.


Declararea falimentului clubului va duce la eliberarea antrenorilor și jucătorilor, aceștia putând semna cu orice altă echipă, chiar dacă perioada de transferuri este încheiată.


Cea mai mare performanță pentru Viitorul este accederea în semifinalele Cupei României, în sezonul 2020-2021. Tot atunci, au fost la un singur meci de a intra în play-off-ul ligii secunde.


Preluată din Șirineasa, echipa a evoluat la Vâlcea. A devenit apoi Energeticianul și a jucat la Petroșani. Și-a schimbat apoi denumirea în Viitorul Pandurii și a jucat la Severin și Târgu Jiu.

Cătălin Pasăre

Acasa Recente Radio Emisiuni