EDITORIAL

Habemus candidat!

Articolul a fost postat la 17 Sep 2024

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a mers și el pe varianta derogării pentru a putea candida, pe statut, la funcția supremă în statul român. Personal, trăiesc în filmul ăla, „Ziua cârtiței”, unde se tot repetă lucrurile. Cam așa și cu derogările în PNL.


Revenind, Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidat al liberalilor în bătălia pentru scaunul confortabil de la Cotroceni. Și, cu talent de scriitor, spune așa dumnealui: „Mulțumesc celor peste 1100 de colegi liberali care astăzi mi-au dat votul de încredere pentru a candida la președinția României.
Am luat această decizie pentru că nu fug de responsabilitate. Asta am făcut toată viața mea. Am fost prezent la datorie. Am fost în misiuni în Irak, Afghanistan și am văzut moartea cu ochii alături de camarazii mei.


Nu sunt politician de carieră, sunt un român obișnuit care își dorește o țară mândră, puternică și rezistentă. Și îmi doresc să vă am lângă mine în această misiune pe cât mai mulți dintre dumneavoastră! Cu onoare și credință, #ÎnSlujbaȚării!”


Cu cinci zile în urmă, tot Nicolae Ciucă scria așa: „Nu sunt un om politic obișnuit, adică ceea ce se cheamă un om politic de carieră. Am purtat o viață întreagă uniforma Armatei Române și aceea a fost cariera pe care am urmat-o, treaptă cu treaptă. În politica românească e nevoie de onoare, de încredere, de respectul față de cuvântul dat. Trecerea de la viața în uniformă la cea civilă nu a fost ușoară, dar am continuat să îmi respect jurământul și să îmi fac datoria.


Vă invit să citiți mai multe pe www.nicolaeciuca.ro”


Bun, am priceput că vrea omul să sublinieze că nu e om politic, dar na, românul e mai sceptic cu ăștia neimplicați politic… Nu că i-ar plăcea prea mult pe ăia clasici, desigur.

Ionuț Catrina

Acasa Recente Radio Emisiuni