SOCIAL

De azi intră banii pe cardurile sociale de alimente

Articolul a fost postat la 15 Oct 2024

O nouă tranșă de bani pe va intra de astăzi pe cardurile de alimente. Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că o nouă tranșă de bani va fi încărcată marți, 15 octombrie, pe cardurile sociale de alimente.


Peste 2,6 milioane de români vor primi astfel sprijin financiar sub formă de vouchere pentru alimente, în valoare de 250 de lei.

Potrivit declarațiilor ministrului, voucherele de alimente sunt destinate celor mai vulnerabile categorii de persoane.


Aceste vouchere sunt acordate pentru a sprijini persoanele cu venituri reduse, în special pentru achiziționarea de alimente sau mese calde.


Cardurile sociale de alimente pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de alimente sau mese calde, conform reglementărilor în vigoare. Fiecare beneficiar va primi suma de 250 de lei pe card, pe care o poate folosi în rețelele comerciale participante la programul guvernamental.


În anul 2024, voucherele alimentare vor fi acordate în șase tranșe. Stabilirea listelor de beneficiari se face pe baza datelor furnizate de Ministerul Muncii, care sunt reajustate în urma indexării pensiilor la 1 ianuarie 2024. Acest sistem de acordare în tranșe permite distribuirea echitabilă a fondurilor către persoanele care au nevoie urgentă de sprijin.

Acasa Recente Radio Emisiuni