100 de milioane de lei de la guvern pentru amortizarea pagubelor după cutremure

0
91

Guvernul României alocă o sumă consistentă județului Gorj pentru refacerea obiectivelor afectate de cutremurele din 13 și 14 februarie. Este vorba de suma de 100 de milioane de lei. Inițial, Guvernul a alocat circa 51 de milioane de lei pentru reabilitarea a 16 unităţi de învățământ din judeţul Gorj. O săptămână mai târziu, a fost aprobat un alt sprijin în valoare de 19,9 milioane de lei, pentru patru obiective din municipiul Târgu Jiu. Deci, până în prezent au ajuns în județ peste 72 de milioane de lei.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj

Potrivit prefectului de Gorj, vineri a fost înaintat un al treilea proiect de hotărâre de Guvern în valoare de 27 de milioane de lei. De acești bani ar putea beneficia 13 UAT-uri din județ pentru consolidarea unor drumuri de acces și a unor podețe, obiective care au fost serios avariate în urma seismelor.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj

Cele două cutremure din Gorj au fost urmate de peste 1000 de replici. Însă, potrivit unui seismolog de la Institutul Național pentru Fizica Pământului seismele sunt pe cale de a se opri, deoarece frecvența lor s-a redus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.