„Bunicii comunității”, un proiect de excepție în comuna Peștișani

0
121
Reclame

Un proiect de excepție a fost implementat în comuna Peștișani, județul Gorj. Obiectivul general al proiectului „Bunicii comunității” constă în reducerea numărului de persoane vârstnice aflate în situație de vulnerabilitate.

Reclame

Primarul comunei Peștiani, Cosmin Pigui, este „meșteșugarul” unor proiecte de excepție, pentru cetățenii comunei pe care o conduce. Așadar prin intermediul acestui proiect, un număr de 15 persoane cu pregătiri specifice, vor asigura serviciile și confortul sufletesc, pentru circa 170 de bunici ai comunei. În perioada pandemiei de coronavirus, bătrânii au primit mai multe materiale pentru a-și ocupa timpul și pentru a crea produse care vor fi expuse pe 24 iunie la sediul centrului de zi, „Bunicii comunității”, din localitate.

Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani:

Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an, autoritățile locale din Peștișani nu vor mai putea organiza cel mai important eveniment din comună, la Hobița, mai exact, evenimentul intitulat ,,RomânIA Autentică”. În acest an, ziua Iei va fi doar punctată printr-o expoziție de ii , nu și celebrată ca în anii precedenți.

Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani:

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a anunțat că are deja finanțare europeană pentru funcționarea centrului, „Bunicii comunității”, contractul de circa 600.000 de euro fiind semnat în urmă cu un an. Centrul de zi oferă asistență medicală, o masă caldă, posibilități de socializare, dialoguri cu tinerii, jocuri de societate, activități de informare, excursii în țară și multe alte servicii în favoarea bătrânilor.

Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.