Saturday, April 13, 2024
HomeACTUALITATE(VIDEO) Marius Oprescu, la prezidiul Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor...

(VIDEO) Marius Oprescu, la prezidiul Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR)

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a condus lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), întrunire care a avut loc în perioada 19 – 21 martie, la București. 

Evenimentul a adus alături peste 45 de reprezentanți ai consiliilor județene, iar ca invitați au participat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Guvernului României, Marian Neacșu, vicepreședintele Senatului, Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, ministrul Educației, Ligia Deca, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, secretarul de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, Adeline Dan, secretarul de stat din cadrul ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Luminița Zezeanu, secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătății, Tiberius-Marius Brădățan.

Potrivit unui comunicat al UNCJR, în cadrul acestui eveniment s-au discutat aspecte esențiale legate de provocările cu care se confruntă județele din România, precum descentralizarea activităților de tineret, sport și educație, asigurarea surselor de finanțare necesare pentru competențele transferate către județe, impactul măsurilor privind salarizarea personalului din domeniul sănătății, asistenței sociale și alte sectoare bugetare asupra bugetelor județelor, eficiența decontării proiectelor finanțate prin PNRR, dar nu numai.

Marius Oprescu, la prezidiul UNCJR. Ce teme au fost abordate

Președintele CJ Olt și secretar general al UNCJR, Marius Oprescu a deschis evenimentul și a evidențiat importanța dialogul deschis între reprezentanții administrației publice centrale și președinții consiliilor județene. „Prezența dumneavoastră aici ne confirmă rolul important pe care președinții consiliilor județene l-au avut de-a lungul  timpului. Sunt multe lucruri de rezolvat pentru administrația publică județeană și apreciem dialogul pe care îl avem cu Guvernul și Parlamentul României“, a afirmat Marius Oprescu.

Prezent la întrunire, premierul Marcel Ciolacu a amintit importanța continuării procesului de descentralizare deoarece în teritoriu se pot identifica cel mai bine problemele cu care se confruntă cetățenii și tot acolo se pot rezolva cel mai rapid. De asemenea a reiterat importanța dialogului consiliilor județene cu administrația publică centrală. „De la nivelul Guvernului vă asigur de întreaga mea susținere și vă mulțumesc pentru munca și eforturile pe care președinții consiliilor județene le depun zi de zi pentru dezvoltarea și bunăstarea populației județelor care v-au acordat încrederea“, a spus Marcel Ciolacu.

La rândul său, viceprim-ministrul Marian Neacșu a evidențiat importanța consolidării colaborării cu UNCJR și celelalte structuri asociative ale administrației publice locale. „Această colaborare este esențială pentru asigurarea unei administrații eficiente și a unei dezvoltări echilibrate“, a precizat Neacșu.

Marcel Boloș: „Este esențial să contăm pe expertiza președinților de consilii județene în identificarea nevoilor reale ale comunităților locale“

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea a discutat despre modalitățile prin care se pot valorifica oportunitățile existente pentru a îmbunătăți eficiența serviciilor publice prin investiții în infrastructură precum proiectele finanțate prin PNDL și Programul „Anghel Saligny“, care marchează pași concreți către dezvoltarea durabilă a comunităților locale. „Salut determinarea cu care președinții Consiliilor Județene din întreaga țară lucrează pentru îmbunătățirea vieții românilor și sunt deschis la noi idei și proiecte care să ne conducă spre o Românie mai prosperă. Cât timp am condus UNCJR am pus bazele unui parteneriat solid pentru o Românie dezvoltată!“, a precizat Adrian Ioan Veștea.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a apreciat nevoia de eficientizare a cheltuielilor bugetare. „În anul în care avem cea mai mare pondere a investițiilor în PIB de până acum este esențial să contăm pe expertiza președinților de consilii județene în identificarea nevoilor reale ale comunităților locale. Țin să vă mulțumesc pentru că ați înțeles că suntem într-un proces în care statul trebuie să fie exemplu și înainte să avem pretenții față de mediul de afaceri, să fim noi cei care reducem din cheltuielile publice şi utilizăm mai eficient banul public“, a spus Marcel Boloș.

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, înființată în 1993, este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, fără scop lucrativ, ce reuneşte toate consiliile judeţene din România ca autorităţi ale administraţiei publice locale. UNCJR are scopul de a promova dezvoltarea economico-socială durabilă şi sustenabilă a unităţilor administrativ teritoriale.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments