Friday, April 12, 2024
HomeUncategorizedInstalațiile de desulfurare de la SE Turceni intră în reparații de urgență

Instalațiile de desulfurare de la SE Turceni intră în reparații de urgență

Este nevoie de intervenții de urgență la instalațiile de desulfurare care se află în dotarea gurpurilor energetice de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni, din Complexul Energetic Oltenia.

În urma unor evaluări recente s-a stabilit că este nevoie de reparații de protecție anticorozivă a echipamentelor și a canalelor de intrare a gazelor arse.

Sucursala Electrocentrale Turceni are nevoie de un acord cadru privind „Reparare protecţie anticorozivă vas absorber şi canal intrare gaze arse”. în baza acestui acord cadru se vor repara în cursul anului 2024 si 2025 absorberele aferente blocurilor energetice numerele 4, 5 și 7.

De asemenea o lucrare de acest gen durează între 30 şi 60 zile întrucât necesită anumite operaţii specifice de decopertare, sablare, acoperire cu materiale, uscare, etc. iar lucrarea trebuie pregătită în prealabil. Astfel, în urma prestării lucrării, se doreşte realizarea unei structuri identice cu cea realizată la construcţia instalaţiilor de desulfurare, pentru menţinerea fiabilităţii şi a siguranţei în exploatare.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments