Saturday, April 13, 2024
HomeACTUALITATECel mai mare colegiu din Mehedinți, modernizat cu fonduri europene

Cel mai mare colegiu din Mehedinți, modernizat cu fonduri europene

Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin, unul dintre cele mai mari licee din regiunea Olteniei, va intra într-un amplu proces de modernizare. Investiția va fi realizată cu fonduri europene.


Valoarea proiectului a fost evaluată la aproape 20 de milioane de lei. Vor fi executate atât lucrări de renovare interioară, cât și exterioară.
Așadar, va fi înlocuit acoperișului clădirii, va fi schimbată tâmplăria de la uși și ferestre, vor fi înlocuite instalațiile electrice, termice și sanitare, vor fi refăcute finisajele interioare, inclusiv a pardoselilor și vor fi instalate corpuri de iluminat pe bază de LED-uri. De asemenea, va fi reabilitat terenul de sport și va fi extinsă capacitatea școlii cu încă 21 de săli de clasă, complet dotate, eliminând astfel necesitatea desfășurării cursurilor în două schimburi. Pe lângă toate acestea, colegiul va beneficia și de dotările necesare, inclusiv mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, obținute printr-un proiect în valoare de 7 milioane de euro, ce va acoperi nevoile de dotare ale tuturor unităților de învățământ din municipiu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments