Friday, April 12, 2024
HomeACTUALITATE(VIDEO) OLT: „Gala Excelenței în Sport”, la a IX-a ediție. Oprescu: „Sunteți...

(VIDEO) OLT: „Gala Excelenței în Sport”, la a IX-a ediție. Oprescu: „Sunteți o sursă de inspirație pentru noi”

Aproape 140 de sportivi și antrenori din județul Olt, cu rezultate deosebite la campionatele naționale, balcanice și europene, au fost premiați, miercuri, 28 februarie 2024, de către Consiliul Județean Olt, fondul total de premiere depășind 130.000 lei.

„Gala Excelenței în Sport” a ajuns la a IX-a ediția, iar numărul performerilor răsplătiți pentru eforturile din sala de antrenament și premiile obținute în competiții a crescut și el de la un an la altul, astăzi fiind premiate atât rezultatele internaționale, cât și performanțele obținute la campionatele naționale de sportivii care practică sporturi olimpice.

Evenimentul s-a desfășurat, așa cum se întâmplă de câțiva ani, la Palatul Copiilor Slatina. Pe scenă au urcat rând pe rând peste 100 de sportivi și antrenori (o parte dintre laureați au lipsit motivat, participând în această perioadă la competiții).

„Știu că nu este ușor să pui Oltul pe harta excelenței în sport”

„Acest eveniment nu ar fi putut avea loc fără rezultatele deosebite obținute de dumneavoastră pe podiumurile națioanle și internaționale, și, sincer, mie îmi trezește un puternic sentiment de mândrie locală. Știu că nu este ușor să pui Oltul pe harta excelenței în sport, atât la nivel național, cât și internațional. Asta înseamnă multă muncă, mult sacrificu și mult efort, dar de asemenea pasiune, determinare, înseamnă foarte multe lucruri de care voi sunteți conștienți. Văd în sală foarte mulți sportivi cu rezultatele excepționale care au reușit să strălucească prin performanțele obținute, dar în aceșlași timp văd și juniori talentați care și-au sacrificat copilăria. Au reușit astfel să scrie în continuare noi pagini de istorie în sportul oltean”, le-a spus performerilor președintele Consiliului Județean Olt Marius Oprescu.

„Suntem foarte mândri de voi și să știți că sunteți o sursă de inspirație pentru noi de fiecare dată, prin îndârjirea și determinarea cu care reușiți să vă bateți, să fiți cei mai buni. Meritați aprecierea noastră și aplauze la scenă deschisă. Felicitări! Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc și să-i felicit pe antrenori, cei care sunt în spatele acestor sportivi și acestor performanțe. Pentru ei, spațiul de antrenament este, poate, ca a doua casă. Acolo își petrec foarte mult timp și știu că nu este ușor. Felicitări, doamnelor și domnilor antrenori! Meritați aprecierea și aplauzele noastre”, a adăugat Oprescu.

Gala Excelenței în Sport. Premii cuprinse între 400 și 4.000 lei

Sportivii au fost răsplătiți cu premii cuprinse între 400 lei (cea mai mică sumă s-a acordat sportivilor care au obținut locul III la Campionatul Național, sport de echipă) și 4.000 lei (cel mai mare premiu revenindu-i sportivei care a câștigat locul I la Campionatul European de Box și care în această perioadă luptă pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Paris). Conform regulamentului, un sportiv care a obținut în cursul anului mai multe rezultate deosebite este răsplătit pentru cel mai bun rezultat. Dacă sunt sportivi care practică mai multe sporturi și performează, sunt răsplătiți pentru cel mai bun rezultat obținut la fiecare dintre acestea.

„Noi, Consiliul Județean, vom face de fiecare dată tot ce putem să fim alături de dumneavoastră și, așa cum am spus-o și la premierea olimpicilor, dacă acest demers al nostru vă face să vă bateți în continuare, înseamnă că noi, ca instituție, am contribuit la promovarea dumneavoastră și la a vă convinge să continuați să faceți sport. Și anul acesta vă ținem pumnii strânși și vă așteptăm acasă cu cât mai multe medalii strălucitoare. Mult succes!”, a mai spus Oprescu.

Gala Excelenței în Sport. Lista celor premiați cuprinde 104 sportivi

Lista celor premiați cuprinde 104 sportivi. Nouă dintre ei au dus numele României pe podiumurile internaționale. Cel mai bun rezultat este cel al sportivei Mihaela Bădescu, legitimată la ACS Prietenia Caracal, sportiva fiind campioana Europei la box, titlu obținut la Campionatul European de Tineret de la Erevan, Armenia. Tot la box județul Olt mai are un rezultat internațional, sportivul Tudoroiu Arun Nicu, legitimat la CSM Slatina, ocupând locul II la Campionatul European de Tineret.

La atletism au fost răsplățiti pentru rezultate la competiții internaționale trei sportive: Lupescu Mariana – locul I Campionatul Balcanic Atletism; Floricel Simona – locul I Campionatul Balcanic Atletism; Matyus Ema Maria – locul II la Campionatul Balcanic de Atletism, Serbia.

La tenis de masă, sportul care an de an aduce multe premii naționale în județul Olt, cel mai bun rezultat a fost cel al Andreei Jifcu, locul II la Campionatul Balcanic. Și la judo sportivii olteni au obținut rezultate excepționale, Vasian Ionuț, legitimat la CSM Slatina, urcând pe locul I la Campionatul Balcanic de Seniori. Și handbalul feminin a strălucit, sportivele Diana Lixăndroiu (CSM Slatina) și Daria Andrei (CSS Caracal), componente ale echipei naționale, câștigând locul III la Campionatul European de Tineret.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments