Saturday, April 13, 2024
HomeACTUALITATEDeputatul Cazan: Raport pozitiv pentru Proiectul de Lege care restricționează accesul minorilor...

Deputatul Cazan: Raport pozitiv pentru Proiectul de Lege care restricționează accesul minorilor la produsele din tutun!

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat raport pozitiv pentru Proiectul de Lege care restricționează accesul minorilor la produsele din tutun. Noua legislație vizează o serie de măsuri drastice, care sunt menite să restrângă nu doar accesul la tutunul tradițional, ci și la țigaretele electronice și la noile gadgeturi pentru încălzirea tutunului.


Expunerea copiilor și adolescenților la produsele de tutun reprezintă o problemă de sănătate publică ce a generat de-a lungul anilor numeroase dezbateri și inițiative legislative. În această nouă ofensivă împotriva fumatului, legea propusă, care modifică și completează legislația existentă, este un răspuns la necesitatea stringentă de a reduce tentațiile și riscurile asociate acestui viciu periculos pentru cea mai vulnerabilă categorie de populație: minorii.


Potrivit deputatului Laurenţiu Cazan, nu doar vânzarea, ci şi deţinerea şi utilizarea acestor produse în incinta instituţiilor de învăţământ vor fi sub semnul interdicţiei.


“Modificările includ interzicerea comercializării prin automate a produselor ce conțin nicotină și interdicția de vânzare a acestora către persoanele sub 18 ani. În vâltoarea schimbărilor, țigaretele electronice și dispozitivele pentru încălzirea tutunului, care câștigaseră teren în rândul tinerilor sub pretextul că sunt alternative “mai sigure”, se află acum sub lupa legii. Acestea nu vor mai putea fi comercializate către minori, o măsură care vine în întâmpinarea preocupărilor comunității medicale legate de riscurile pe care le prezintă “vaping-ul” pentru sănătate. Școlile vor avea obligația de a include în regulamentele interne măsuri corective pentru elevii care nu respectă aceste noi prevederi. Educația joacă un rol important în acest demers legislativ, instituțiile de învățământ fiind chemate să activeze nu doar ca entități de control, ci și ca mediatori și educatori în prevenirea acestui comportament nociv”
, transmite deputatul PNL Vâlcea, Laurențiu Cazan.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments