Wednesday, February 28, 2024
HomeACTUALITATEComemorare a minerilor de la Costești

Comemorare a minerilor de la Costești

La 22 ianuarie se împlinesc 25 de ani de la bătălia minerilor și muncitorimii române de la Costești, împotriva forțelor de ordine, comandate de guvernele antipopulare ale României din ultimii 35 de ani.
După cum a precizat Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, acțiunea de protest a minerilor, din ianuarie 1999 urmărea salvarea locurilor de muncă și a unor condiții de viață decente pentru mineri, împotriva reformei anti- muncitorești și anti-naționale lansate prin procesul de distrugere a sectorului minier și implicit a sectorului energetic național.


După cum a dovedit evoluția politicilor economice în România, acțiunea minerilor a reprezentat nu doar lupta pentru apărarea locurilor lor de muncă, ci și pentru apărarea economiei naționale, pentru apărarea dreptului lucrătorilor români.


La acțiunea de protest a minerilor s-au alăturat și alte categorii de muncitori, iar în confruntările de la Costești locuitorii satelor au participat alături de mineri la înlăturarea forțelor de represiune, care încercau să oprească protestul legitim al categoriilor muncitoare. La Costești va avea loc o acțiune de comemorare.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments