Wednesday, February 28, 2024
HomeACTUALITATEGuvernul a anunțat câte zile libere vor avea românii în 2024

Guvernul a anunțat câte zile libere vor avea românii în 2024

Acum, la început de an, mulți români vor să știe care vor fi minivacanțele de care vor avea parte în 2024. Astfel, bugetarii se vor bucura de trei zile libere în plus față de angajații din mediul privat.

Vorbim despre zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024. Aceste trei date pică între zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, și weekenduri, iar Guvernul a decis să facă „punți”. Astfel, față de mediul privat, bugetarii vor avea 20 de zile libere.

Zilele de 6 şi 7 ianuarie (Sărbătoarea Botezului Domnului şi Sfântul Ioan Botezătorul) au fost primele zile libere nelucrătoare din 2024.
Următoarea minivacanță pentru români va fi la începutul lunii mai.

Data de 2 mai pică într-o zi de joi, între două sărbători legale: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai – Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, românii sărbătoresc Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște.
Astfel, la un calcul simplu vedem că românii se vor bucura de o minivacanță de 6 zile.

A doua minivacanță va fi în luna august. Data de 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi, 15 august. Guvernul a decis să facă punte între Sfânta Maria și weekend, ceea ce le aduce românilor o minivacanță de 4 zile.
Cea de-a treia minivacanță din 2024 va fi de Crăciun.

Nașterea Domnului (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) sunt zile libere, nelucrătoare, iar anul acestea vor pica în zilele de miercuri, respectiv joi. Și aici Guvernul a stabilit ca ziua de vineri, 27 decembrie, să fie liberă pentru angajați, si astfel vor avea o minivacanță de 5 zile.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments