Se naște o echipă? Viitorul a bătut-o pe Corvinul la Târgu-Jiu

0
298
Reclame

Meci spectaculos la Târgu-Jiu în etapa a șaptea a ligii secunde. Viitorul a primit vizita Corvinului, una dintre cele mai în formă formații din startul sezonului.
De altfel, trupa condusă de Florin Maxim nu mai cunoscuse gustul înfrângerii de un an și jumătate și avea clar statutul de favorită a meciului. Cu toate acestea, băieții lui Călin Cojocaru nu au fost indimidați de echipa adversă și au deschis repede scorul. Alex Gîrbiță, reinventat în acest campionat, a lovit din nou în minutul 10. Ambele echipe au dat-o apoi în bara, la propriu, prin Pîrvulescu (14) și Acolatse (28), iar apoi au invocat câte un penalty, fără a-l sensibiliza pe “centralul” întâlnirii. În cele din urmă, Viitorul a încasat-o iarăși după o fază fixă, devierea lui Chindriș (36) restabilind egalitatea.
De data aceasta, gazdele au și marcat după un corner. Căpitanul Denis Brînzan a fost pe fază, și i-a adus pe gorjeni în avantaj în minutul 54. A urmat o intervenție foarte bună a lui Geantă, care a scos de sub bară.
S-a jucat pe contre în finalul confruntării.
Njifakue l-a testat pe Lefter (79), iar, în minutul 85,Mitran a ratat o ocazie rarisimă. Singur cu poarta goală, fotbalistul Corvinului a trimis pe lângă.
S-a terminat 2-1. Victorie mare pentru Viitorul, care a ajuns la al doilea success consecutiv în campionat, iar jocul dă speranțe suporterilor.

Antrenorul Călin Cojocaru și-a felicitat echipa după meci, s-a legat de arbitraj , dar a avut și o replica “poetică”.
“Consider că am meritat să câștigăm astăzi, împotriva unei echipe puternice, care joacă un fotbal frumos. Ne-am creat ocazii de a marca și am reușit să marcăm. Singurul lucru negativ este că am luat gol destul de ușor, dintr-o fază fixă. Suntem puternici, dar trebuie să rămânem modești, să muncim și să ne pregătim bine. Suntem doar la a doua victorie, mai avem foarte mult de jucat. Trebuie să ne focusăm doar pe următorul meci. Nu accept să am în echipă, în lot, jucători care nu au atitudine corespunzătoare la antrenamente, la meciuri, fiindcă un om fără atitudine, fără vise de a ajunge la un nivel superior, nu are ce căuta la echipa noastră. Mi-aș dori și eu un asemenea arbitraj în deplasare. Am avut penalty neacordat, trebuie să scoatem și aceste lucruri în evidență. Noi suntem ‘favorizați’ când ne dă un fault pe la 60 de metri. Vreau să-i felicit pe băieți pentru joc și atitudine, dar de luni trecem la muncă. La Reșița ne așteaptă un joc infernal”.

Reclame

Viitorul Târgu Jiu ¬– Corvinul Hunedoara: 2-1 (1-1)

Viitorul: Rob. Geantă – Jozic, Mrsulja (Dav. Savu 86′), Core, Godja – Acolatse (Moisie 86′), Tiihonen, Brînzan (Vulpe 60′), Gîrbiță – Njifakue, Andreaș (Nic. Geană 67′). Rezerve: Lupescu – Ed. Croitoru, Pîrcălabu, Dr. Popa, Buțurcă. Antrenor: Călin Cojocaru.

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Elton da Silva, Ant. Manolache, Velisar (Antonov 85′) – M. Chindriș (D. Pop 78′) – Bradu, Al. Neacșa (cpt.), Nic. Pîrvulescu (Lupu 60′) – Seb. Ion (T. Mitran 60′), M. Coman (Hergheligiu 85′). Rezerve neutilizate: Blaga – Hrezdac, Ad. Nicolae, Lică. Antrenor: Florin Maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.