Olt: Banii europeni accesați prin ADR-SV Oltenia

0
63
Reclame

124 milioane euro, bani europeni nerambursabili, au ajuns în județul Olt prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Cu acești bani au fost modernizate drumuri, spitale, școli și grădinițe, dar și clădiri de patrimoniu.

Reclame

„Programul Operațional Regional 2014-2020 a oferit autorităților publice din județul Olt nenumărate oportunități pentru dezvoltare. Această dezvoltare nu ar fi fost posibilă fără fonduri europene. Cele peste 60 de proiecte implementate de autorități și alte instituții publice din Olt, cu o valoare de 124 miliaone euro, oferă locuitorilor condiții mai bune de trai, drumuri reabilitate, școli și spitale modernizate, blocuri și clădiri publice eficiente energetic, servicii sociale de calitate și multe altele”, a precizat directorul general al ADR-SV Oltenia, Alexandru Stănescu.

Unul dintre cele mai ample proiecte accesate a fost cel de modernizare a celui mai lung drum județean din Olt, DJ 546 Dăneasa – Slatina – Verguleasa, proiectul fiind aproape de final.


„Prin modernizarea lui am reușit să aducem în județul Olt peste 28 milioane euro și să reabilităm aproximativ 60 km de drum județean. Este un drum care trece prin 10 localități și deservește mare parte a cetățenilor din județul Olt. Programul Operațional Regional, dar și celelalte programe finanțate din bani europeni, ne-a oferit șansa și oportunități reale de a aduce investiții majore în județul Olt”, a spus președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.
Tot CJ Olt a adus în județ, prin intermediul ADR-SV Oltenia, investiții în infrastructura sanitară, dar și pentru reabilitarea unei clădiri de patrimoniu.
„În acest exercițiu bugetar european am reușit să aducem un proiect de un milion de euro pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe cu aparatură, iar cele mai importante componente ale acestui proiect cred că sunt un nou computer tomograf și două aparate radiologice, unul fix, unul mobil, care în noul context și noua provocare sanitară cred că au reprezentat o gură de oxigen pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, un spital care deservește peste 40.000 de olteni anual”
, a precizat Oprescu.

Pentru reabilitarea fostei reședințe a boierilor Fântăneanu, mari filantropi ai Oltului, CJ Olt a accesat în parteneriat cu Episcopia Slatinei și Romanaților un proiect în valoare de 2 milioane euro, clădirea emblematică fiind transformată într-un centru eparhial social-cultural, cu o expoziție permanentă de icoană veche, carte bisericească și obiecte de cult.

Printr-un alt proiect, în valoare de 5 milioane euro, s-au executat ample lucrări la Mânăstirea Brâncoveni, leagănul copilăriei domnitorilor Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu.

sursa: euroolteniainfo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.