O nouă performanță pentru ALRO

0
59
Reclame

După ce, la începutul acestui an, ALRO a fost prima societate din Europa certificată ASI Performance Standard, Versiunea 3, Grupul ALRO anunță o nouă performanță: Vimetco Extrusion a obținut din partea Aluminium Stewardship Initiative (ASI) Certificarea ASI Performance Standard V2 (2017) pentru fabricarea de profile extrudate din aluminiu la unitatea din Slatina, România. Auditul independent al operațiunii Vimetco Extrusion a fost efectuat de TÜV Rheinland Cert GmbH. Programul de certificare ASI a fost dezvoltat printr-un proces extins de consultare cu mai multe părți interesate și este singura inițiativă complexă de standardizare voluntară de sustenabilitate pentru întregul lanț valoric al producţiei de aluminiu, anunță compania. Standardul de performanță ASI (V2) definește principiile și criteriile de mediu, sociale și de guvernanță corporativă, cu scopul de a aborda problemele de sustenabilitate pe întregul lanț valoric al aluminiului. Acesta stabilește 59 de criterii în cadrul celor trei piloni de durabilitate: Mediu, Social și Guvernanță, care abordează probleme cheie precum biodiversitatea, drepturile muncii, drepturile popoarelor indigene și emisiile de gaze cu efect de seră, mai precizează reprezentanții Vimetco Extrusion.

„Felicităm Vimetco Extrusion pentru obținerea certificării standard de performanță la unitatea sa din Slatina, România. Producția companiei, de profile extrudate, se adresează unor sectoare precum transportul și construcțiile. Aceste industrii profită de ușurința, rezistența și atributele conductoare ale aluminiului. Certificarea ASI evidențiază, în continuare, devotamentul companiei față de sustenabilitate”
, a declarat Fiona Solomon, Chief Executive Officer la ASI.

Reclame

Directorul General al Vimetco Extrusion, Igor Higer, a precizat la rândul său că certificarea ASI este un angajament asumat față de clienți, angajați și colaboratori și un pas înainte către o abordare ecologică. „Obținerea certificării ASI nu este doar un pas înainte către o abordare mai ecologică, este angajamentul nostru față de sustenabilitate. O facem pentru clienții noștri, angajații noștri și toate părțile interesate, deoarece credem că împreună putem construi un viitor în care alegerile responsabile de astăzi conduc la o lume mai bună mâine”, a spus Igor Higer.

Fabrica de la Slatina are trei linii de extruziune cu o capacitate de 35.000 tone pe an și produce profile extrudate din aluminiu pentru sectorul construcțiilor, solar, auto și transport, precum și aplicații industriale.

Sursa: euroolteniainfo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.