Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși

0
53

Înălțarea Domnului se sărbătorește anual la 40 de zile de la Înviere, în ziua de joi din a șasea săptămână de după Paște. . Este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas. In aceasta zi crestinii se saluta cu „Hristos S-a inaltat!” si „Adevarat S-a inaltat!”.

Părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti., a relatat o scurtă povestioară despre ce înseamnă, de fapt, acest eveniment. În Biblie se spune că, după Înviere, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor timp de 40 de zile, după care s-a înălţat la cer în prezenţa lor. Sfinții Apostoli au primit atunci har și s-au transformat în propovăduitori ai învățăturii creștine. Înălțarea Domnului este o piatră de hotar între perioada în care Hristos a predicat și începuturile erei creștinismului.
Părintele Vasile Ioana, paroh biserică:

Acesta a declarat pentru Antena3 care sunt obiceiurile și tradițiile în această zi sfântă. Creștinii înroșesc ouă, și tot în această zi este foarte important să mergem la slujba de la Biserică și să ne rugăm pentru sufletelor celor adormiți, dar și pentru noi.
Părintele Vasile Ioana, paroh biserică:

Se spune că porțile cerului sunt deschise și astăzi, de Înălțarea Domnului 2023, spiritele celor morți, care de Paște s-au întors la casele lor, pleacă înapoi, iar ceea ce li se dă de pomană, sunt proviziile necesare pentru drum.
Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.