Profesorii gorjeni, în grevă de avertisment

0
87
Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Învatamantul Preuniversitar (USLIP) protesteaza fata de alocarile bugetare pentru anul 2022, in fata prefecturii din Iasi , miercuri , 22 decembrie 2021. Inquam Photos / Liviu Chirica

Și profesorii gorjeni au fost astăzi în grevă de avertisment, între orele 11.00 și 13.00. În acest interval, cadrele didactice nu și-au susținut orele, însă elevii au fost supravegheați.

Acţiunea profesorilor urmăreşte să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc. De săptămâna viitoare, profesorii vor intra în grevă generală.

Constantin Huica, președinte FSLI Gorj

Revendicările sindicaliştilor din educaţie vizează mai multe nemulțumiri, printre care majorarea salariilor personalului din învăţământ, instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei și plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic.

Constantin Huica, președinte FSLI Gorj

Potrivit sindicaliştilor, greva generală ar urma să fie declanşată de luni, 22 mai, dată la care ar urma să fie votate în Senat legile Educaţiei.

Constantin Huica, președinte FSLI Gorj

Pentru declanşarea grevei generale s-au pronunţat peste 70% dintre membrii principalelor sindicate din domeniu.

Alina Dodenciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.