Certificatul de naștere al lui Constantin Brâncuși, expus la UCB

0
76

Astăzi a avut loc expoziția „Documente din Arhivele Naționale ale județelor Gorj și Dolj cu privire la Ansamblul Sculptural Brâncușian de la Târgu Jiu”. Evenimentul a fost organizat la sediul Universității „Constantin Brâncuși” din Strada Tineretului, Nr. 4.
În cadrul manifestăriiau fost expuse și două documente originale, certificatul de naștere al sculptorului Constantin Brâncuși și actul prin care operele de la Târgu Jiu au fost donate primăriei de către Asociația Liga Națională a Femeilor Gorjene. Consilierul local Adrian Tudor a fost prezent la eveniment.
Adrian Tudor, consilier local Târgu Jiu

Cu această ocazie, Luminița Popescu, rector al Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, a anunțat că instituția de învățământ va înființa un nou program de studii.
Luminița Popescu, rector UCB Târgu Jiu

Cei prezenți la manifestare au fost încântați de inițiativă.
Oana Coiculescu

Expoziția face parte din cadrul manifestărilor: In memoriam Constantin Brâncuși „Esența lucrurilor” și a fost posibilă cu sprijinul Institutului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare, împreună cu Arhivele Naționale Serviciul Județean Gorj și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuşi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.