Specialiștii atrag atenția că ne vom întoarce de la bec la lumânare

0
48

Specialiștii din sectorul energetic atrag atenția că ne-am putea întoarce de la lumânare la bec dacă nu vor fi luate deciziile potrivite în sectorul energetic.
Anul 2023 este primul în care ANRE ar trebui să majoreze tarifele, astfel încât să se recupereze și costurile în plus ale transportatorilor și distribuitorilor de energie electrică și gaze naturale.
De remarcat, toate investițiile se fac din tariful de transport și distribuție, fie că este recunoscut înainte de investiție, fie că se recuperează după ce investiția este finalizată. Chiar și când accesează fonduri comunitare, companiile trebuie să vină și cu bani din aceste tarife pentru a completa banii necesari unei investiții.
Rețelele de transport și distribuție de energie electrică și gaze naturale au nevoie de investiții de miliarde de euro pentru ca România să-și atingă țintele asumate până în anul 2030, de la reducerea amprentei de carbon. În plus, politicienii și-au propus și să închidă rapid grupurile pe bază de cărbune, fără să pună altceva în loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.