Sărbătoare pentru Cercetașii de la Unitatea General Dragalina

0
113

Cercetașii de la Unitatea General Dragalina au sărbătorit Ziua Mondială a Cercetășiei. Este vorba despre Temerarii de la Asociația Cercetașilor Tradiționali ART-RO Unitatea General Dragalina, care și-au luat inima în dinți și chiar după cutremurul de 5, 7 din data de marți, 14 februarie, au făcut în ziua de duminică o drumetie la Inelul DOAMNEI de pe Cheile Sohodolului la RUNCU.
Înzestrați cu curaj si empatie, demonstrează că pot fi un exemplu de urmat si pot fi acolo unde e nevoie de ei, indiferent de situatie.
Au o istorie lunga in spate, un prezent ancorat in realitate si un viitor promițător.
Ziua mondială a cercetăşiei este marcată la 22 februarie şi reprezintă ziua de naştere a fondatorului Mişcării „Scout” – cercetaşii, Robert Baden-Powell. În acelaşi timp, reflectă activitatea cercetaşilor specifică culturii şi ţărilor în care aceştia trăiesc.
Robert Baden-Powell a urmat o carieră militară şi a încercat să reformeze metodele de pregătire militară, introducând activităţi distractive pentru ridicarea moralului trupelor. A fost distins, la Londra, de către regina Victoria, cu Ordinul Bath şi avansat la gradul de general-maior, această avansare marcând finalul carierei sale militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.