Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației!

0
39

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a anunţat joi seară demisia din funcţie. Gestul vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, ca urmare a dezvăluirilor făcute de jurnalista Emilia Șercan.
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a acceptat demisia și că urmează să aibă loc consultări în PNL şi în cadrul coaliţiei de guvernare pentru a valida „cu celeritate” o nouă propunere de ministru.
Sorin Cîmpeanu este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.
În replică, Sorin Cîmpeanu a susținut că cei care au lansat acuzațiile de plagiat la adresa sa „sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei” şi că îndrumătorul de lucrări practice pe care şi-a pus semnătura „a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor”.
El a mai spus că astfel de acuzații sunt lansate de către cei care „îşi doresc cu orice preţ să blocheze legile Educaţiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.