Laurențiu Cazan, vot pentru proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii

0
19

Deputatul liberal Laurențiu Cazan a votat în favoarea proiectului de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii. În opinia reprezentantului PNL Vâlcea, adoptarea acestuia reprezintă un pas foarte important pe care România are nevoie să-l facă pentru a putea moderniza sistemul judiciar.
Acest proiect cuprinde mai multe reglementări, precum evitarea obstacolelor instituționale în calea activităților ședinței plenare a Comitetului directorului general.
Lucrările acesteia vor trebui să se desfășoare în prezența a cel puțin 15 membri. Dacă nu se atinge cvorumul, va avea loc o altă ședință la următoarea convocare desfășurată în prezența majorității membrilor.
Laurențiu Cazan a mai spus că proiectul joacă un rol foarte important pentru a putea duce România la standardele europene și cele cerute de NATO.
Potrivit proiectului, membrii CSM se aleg din rândul judecătorilor și procurorilor numiți de președintele României, cu o vechime de cel puțin 7 ani în funcția de judecător sau procuror definitiv și care nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, cu excepția situației în care a intervenit radierea sancțiunii.
Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, Senatul fiind camera decizională în cazul acestui proiect de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.