Festivalul Revive, la a doua ediție

0
30
Reclame

Asociația Culturală “Victe” organizează o nouă ediție a Festivalului Revive. Evenimentul a debutat ieri, la Târgu Jiu, unde a avut loc o conferință cu tema „Educația prin cultură, o abordare multidisciplinară“, la Sală Maură, și se va încheia sâmbătă, printr-un atelier de pictură și grafică. Festivalul are ca scop revitalizarea satului Rătez, din comuna Godinești.

Reclame

Andreea Iliescu, coordonatorul proiectului

Astăzi a avut loc atelierul „Micii artiști“, susținut de actrița Antoaneta Cojocaru, împreună cu baritonul și actorul Daniel Pascariu. Activitățile au fost dedicate micilor artiști cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Andreea Iliescu, coordonatorul proiectului

Vineri, va avea loc un atelier de olărit susținut de artistul Mihai Bîscu, din Horezu. Acesta îi va învăța pe copii cum se realizează ceramica tradițională din lut. Seara se va încheia cu un recital de muzică tradițională specifică zonei, care va fi susținut de către Beatrice Băndoiu și taraful fraților Pițigoi.

Andreea Iliescu, coordonatorul proiectului

Festivalul se va încheia sâmbătă, printr-un atelier de pictură și grafică susținut de artistul plastic Mircea Nechita.

Andreea Iliescu, coordonatorul proiectului

Pe tot parcursul festivalului, vor avea loc proiecții ale unor filme documentare realizate de către publicistul Dorin Brozbă, despre viața unor personalități istorice din județul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.