Nicolae Ciucă, îngrijorat după declarațiile lui Putin

0
14

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că a luat act cu îngrijorare de declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin – privind mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi organizarea unor aşa-zise referendumuri în regiunile ucrainene Donbas, Herson şi Zaporojie.
Potrivit Agerpres, Ciucă a subliniat că România îşi va păstra atitudinea echilibrată şi va continua să analizeze cu calm alături de aliaţii din NATO evoluţia situaţiei din Ucraina.
„Îmi exprim speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”, a afirmat Nicolae Ciucă în cadrul şedinţei de Guvern.
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.
„Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a afirmat preşedintele rus. „Nu este o cacealma!”, a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea „să distrugă” Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.