Eveniment de excepție în Schela

0
1

Un eveniment de excepție va avea loc weekendul viitor în comuna gorjenă Schela.Zeci de oameni sunt așteptați în Poiana lui Mihai Viteazul de la Schela, unde se vor putea bucura de manifestările închinate marelui voievod şi desfăşurate sub genericul „Pohta ce-am pohtit“.

Gabriel Deteșan, primarul comunei Schela, a declarat că atât autorităţile locale, cât şi cele judeţene se vor implica pentru o bună desfășurare a acestui eveniment. Vor fi instalate corturi şi se vor încinge grătare în jurul monumentului ridicat în cinstea lui Mihai Viteazul. Seara va fi realizat un foc de tabără în jurul căruia sunt așteptați să se strângă toți locuitorii comunei.
Gabriel Deteșan, primar Schela:

Legenda spune că prin locul acela a trecut Mihai Viteazul. Calul său a murit pe neaşteptate, prevestind pericolul care-l păştea pe stăpân la trecerea peste munţi. Mihai a ignorat semnele şi şi-a continuat drumul pe jos, trecând spre Transilvania, unde, la puţină vreme, şi-a găsit sfârşitul. Locul a rămas vestit, considerându-se ultimul în care Mihai a poposit pe tărâmuri prietene.
Evenimentul se va desfășura în data de 13 și 14 august 2022.

Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.