Câți bani primește județul Vâlcea prin Programul ”Anghel Saligny”

0
41

Au fost finalizate repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. Astfel, din cei peste 10 miliarde de euro ce ar urmă să fie cheltuiți pentru apă, canal și drumuri, în toata țara, Vâlcea va primi 273 de milioane de euro.

La nivelul judeţului Vâlcea, din totalul celor 163 solicitări, Guvernul României va finanţa 119 obiective, având o valoare totală de aproximativ 1,4 miliarde de lei.

O parte dintre cele 89 de unităţi administrativ-teritoriale vor primi fonduri pentru implementarea mai multor proiecte, în timp ce altele se regăsesc pe lista publicată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei cu un singur obiectiv de investiţii. În funcţie de complexitatea lucrărilor pentru care au solicitat finanţare, primăriilor din Vâlcea le vor fi repartizate sume cuprinse între 4 şi 25 de milioane lei.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, administrațiile publice locale pot înființa şi extinde reţele de apă, canalizare şi gaze. Fondurile alocate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, mai pot fi utilizate pentru reabilitarea drumurilor de interes local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.