Încă șapte medii de 10 în Gorj, la Evaluarea Națională și Bac

0
76
Reclame

Încă șapte elevi din Gorj au reușit să obțină, după recorectare, media 10 la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Dintre aceștia, unul este de clasa a VIII-a, iar restul de clasa a 12-a. La Evaluarea Națională, au fost depuse 361 contestații, dintre care 207 au fost la Limba și Literatura Română și 154 la Matematică. În cele mai multe situații, elevii au primit note mai mari după recorectarea lucrărilor. Astfel, în 240 de cazuri nota s-a mărit, în 86 cazuri nota s-a micșorat, iar în 35 de cazuri, nota a rămas neschimbată. Cea mai mare diferență de notare a fost în cazul unui elev de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”. În urma contestației, i-a fost mărit nota la Română cu 1,8 puncte. În total, sunt patru elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Reclame

Ionuț Catrina, purtător de cuvânt ISJ Gorj

În ceea ce privește Bacalaureatul, după contestații, a crescut numărul mediilor de 10 cu 6. Așadar, un total de nouă absolvenți de liceu au obținut nota maximă la acest examen.

Ionuț Catrina, purtător de cuvânt ISJ Gorj

De luni, absolvenții de gimnaziu pot să completeze, împreună cu părinții și asistați de diriginți, fișele de înscriere la liceu cu opțiunile, în ordinea preferințelor. Repartizarea computerizată a candidaților va avea loc în data de 14 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.