România, ”scufundată” în datorii! Împrumuturile continuă!

0
79

Deși România trece printr-o stare economică devastatoare, guvernanții țării continuă să facă împrumuturi. Nu mai puțin de 15 miliarde de euro au fost împrumutate în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă. Banii vor veni în zece tranșe.

Această acțiune a avut loc la finalul anului 2021, însă efectele se resimt acum, în luna mai. Dan Ilie Morega, președintele IAIPP Gorj spune că nu era necesar acest împrumut având în vedere miliardele de euro pe care le datorăm țărilor externe.
Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj:

De asemenea, analiștii economici consideră că potrivită ar fi o renegociere a PNRR-ului. Președintele IAIPP Gorj spune că cel mai bine ar fi ca în urma unei renegocieri să fie mărite pensiile și să fie acordate sume de bani celor din agricultură.
Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că nu a avansat niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în acesta, cum ar fi procentul din PIB alocat pensiilor. Reacţia ministrului vine după ce Comisia Europeană a precizat că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă se poate face doar în condiţii excepţionale, cum ar fi, spre exemplu, dezastre naturale de dimensiuni istorice, iar o astfel de renegociere ar duce la întârzierea reformelor şi la pierderea unor fonduri.

Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.