Radu Miruță: Legea pentru mineri nu-și produce efectele din cauza frânelor politice

0
52

Radu Miruță a declarat că nu va vota proiectul de lege inițiat de deputatul PSD, Adrian Solomon. Este vorba despre un proiect de lege, inițiat în această toamnă, pe tema reducerii vârstei de pensionare în minerit și energie, prin care minerilor și energeticienilor cărora li s-au recunoscut în august condițiile speciale de muncă să li se aplice și o recunoaștere retroactivă a acestora.Deputatul USR susține că aplicarea legii se putea face prin ordonanță de urgență, iar forma noului proiect produce inechitate.
VOX 1 Miruță

Miruță vorbește de “frâne politice” și rea voință, declarând că este inexplicabil ca Legea 197/2021 să nu își producă efectele. Deputatul mută mingea în curtea PSD.
VOX 2 Miruță

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, spunea, la final de an, că situația se cunoaște la nivel de guvern și rămâne de văzut dacă se va merge pe adoptarea unei ordonanțe de urgență sau pe legiferarea în Parlament. Legea 197/2021, prin care minerii și energeticienii se pot pensiona la 52 de ani dacă au 30 de ani vechime, din care 25 lucrați în condiții speciale, a intrat în vigoare în luna august. Salariații Complexului Energetic Oltenia s-au așteptat să le fie recunoscute condițiile speciale din ultimii zeci de ani, pe când interpretarea caselor de pensii este că aceste condiții sunt recunoscute de la data intrării în vigoare a legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.