Creșterea prețurilor la energie pune în pericol existența Alro Slatina

0
72

Producătorul de aluminiu Alro Slatina și-ar putea opri activitatea din cauza prețului ridicat la energie. Constantin Popescu, președintele Sindicatului Liber Aluministul din cadrul companiei, a declarat, pentru Ziarul Financiar, că până pe 10 martie producția va fi diminuată cu 60%.
Conducerea companiei Alro Slatina a anunțat, într-un raport remis miercuri Bursei de Valori București, că nu a luat decizia de a opri activitatea de producție, dar dă de înțeles că acest lucru s-ar putea întâmpla în contextul nivelurilor „nefundamentate și nesustenabile din punct de vedere economic” ale prețurilor la energie înregistrate în ultima perioadă.
Potrivit unui comunicat al companiei, închiderea Alro ar periclita investiţii de 500 de milioane de euro planificate pentru următorii cinci ani, inclusiv pe cele pentru producţia de energie electrică, incluzând şi energie fotovoltaică.
Acţiunile Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie electrică din ţara noastră, au căzut ieri cu 12,62%, până la 1,8 lei, cea mai mare cădere de la şocul Covid-19 din primăvara anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.