Școlile pot decide dacă fac sau nu cursuri pe 23 decembrie

0
40

Potrivit structurii anului şcolar, ziua de 23 decembrie este ultima zi de şcoală înainte de vacanţa de sărbători. Însă, Sorin Cîmpeanu a anunțatcă există modificări în această privință.Mai exact, conducerile unităților de învățământvor avea posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri pe 23 decembrie.

“Date fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus copiilor și personalului din învățământ, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza activitatea didactică din ziua de 23 decembrie.Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă în data de 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza într-o manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanță”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Elevii din învățământul liceal și gimnazial vor reveni la cursuri din 3 ianuarie. În schimb, cei din din clasele 0 – IV se vor întoarce la școală pe 10 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.