Miruță nu va vota Legea porcului: Să nu mai lăsăm capul plecat la solicitările UE

0
90

Deputatul USR Radu Miruță nu consideră că România e pregătită să renunțe la creșterea porcului în gospodării. Indiferent de poziția grupului parlamentar din care face parte, Miruță spune că nu va vota Legea porcului.
Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat și urmează să fie discutată în Camera Deputaților, care e cameră decizională.Noua lege a porcului, în forma validată de Senat, le va interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. Al șaselea animal devine ilegal și aduce cu el o amendă de minimum 5.000 de lei. Parlamentarii vor ca țăranul să crească în gospodărie cel mult cinci porci și să nu le mai dea celebrele lături rezultate din resturile alimentare.
Guvernul își dorește să limiteze, prin această măsură, propagarea pestei porcine, dar Miruță crede ce soluția este alta. “Este momentul să nu mai lăsăm capul plecat la solicitările UE”, a declarat tânărul parlamentar.
Radu Miruță, deputat USR Gorj

Și deputatul PSD Mihai Weber a spus că va vota împotriva legii. Social democratul consideră că trebuie luate măsuri împotriva pestei porcine, dar și că trebuie protejat crescătorul tradițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.