Comisia Europeană dorește anularea Crăciunului?! Ce spune Morega

0
137

Comisia Europeana a publicat un ghid de comunicare interna in care erau evidentiate mai multe articole prin care se dorea anularea Craciunului. Dan Ilie Morega, presedintele IAIPP Gorj, spune ca aceste lucruri sunt inadmisibile si ca nu este posibil sa se doreasca indepartarea oamenilor de crestinism.

Cea mai controversată parte a ghidului era „să se evite că toată lumea e creștin”. „Nu toată lumea serbează Crăciunul și nu toți creștinii serbează Crăciunul în aceeași zi”, se spunea în document. Angajații Comisiei trebuiau să înlocuiască propoziții precum „perioada de Crăciun poate fi foarte stresantă” cu „perioada de sărbători poate fi foarte stresantă”. Dan Ilie Morega spune că aceste cerințe sunt inadmisibile și că nimeni nu poate îndepărta lumea de ce reprezintă creștinismul cu adevărat.
Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj:

Acesta mai spune că această acțiune nu va fi aplicată de niciun stat pentru că lumea nu va accepta să se îndepărteze de creștinism.
Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj:

După mai multe discuții pe tema acestui ghid apărut și promovat de Comisa Europeană, s-a luat hotărârea să se retragă ghidul de comunicare internă, după ce acesta a fost criticat pentru că prin utilizarea sa s-ar fi încercat anularea sărbătorii de Crăciun și lansarea unui atac împotriva „bunului simț”.
Ghidul de 30 de pagini, care conține instrucțiuni despre folosirea unui limbaj neutru din perspectiva genului și care să se conformeze cerințelor comunității LGBTQ+ în cadrul Comisiei, fuses introdus de către comisarul pentru egalitate Helena Dalli în octombrie.

Casiana Hîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.