Obligate să se prostitueze în Târgu Jiu și Vâlcea!

0
118

Opt percheziții domiciliare au avut loc, ieri, pe raza judeţelor Argeş, Vâlcea şi Mureş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism. Fetele erau racolate inclusiv din Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea.
În perioada 2020-2021, un număr de 6 suspecți, au recrutat, prin metoda “loverboy”, opt persoane de sex feminin, pe care le-au constrâns să practice prostituția pe raza municipiilor Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obținute de către persoanele vătămate, din activitatea de prostituție. Suspecții au transportat persoanele vătămate în diverse orașe din România, le-au cazat în moteluri sau apartamente închiriate, iar ulterior au postat anunțuri în vederea atragerii de clienți.
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au supravegheat atent persoanele vătămate, le-au restrâns libertatea de mișcare și au folosit amenințări și violența fizică pentru a le constrânge să practice prostituția.
Persoanele vătămate erau lovite cu pumnii și cu picioarele, amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind amenințate cu divulgarea către terțe persoane a faptului că acestea se prostituează.
Din banii obținuţi din activitatea infracțională, membrii grupului și-au achiziționat autoturisme de lux, iar importante sume de bani le-au pierdut în sălile de jocuri de noroc. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, au fost conduse, în vederea audierii, un număr 26 de persoane.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Argeş, Vâlcea şi Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.