Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea începe în decembrie

0
19
Charles Muro,age 13, celebrates being inoculated by Nurse Karen Pagliaro at Hartford Healthcare’s mass vaccination center at the Connecticut Convention Center in Hartford, Connecticut on May 13, 2021. Six Children were vaccinated at the site and joined other children in the United States as kids ages 12-15 are now able to be vaccinated with the Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine, joining the growing population of the US that can be vaccinated against the Covid-19 virus.,Image: 610719430, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

România se pregătește să înceapă vaccinarea anti-covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Imunizarea celor mici ar putea să înceapă în luna decembrie.
Schema de vaccinare este una puțin diferită. Aceasta constă tot în două doze, administrare la interval de 21 de zile, însă dozajul este diferit. Reprezintă practic o treime din doza folosită la cei cu grupa de vârstă peste 12 ani și la adulți, adică 10 micrograme.Totodată, ar putea fi organizate circuite separate în centrele de vaccinare, destinate pentru această grupă de vârstă.
Ionuț Pantiș, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la stadion

Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de buneîn ceea ce privește vaccinul, în sensul în care imunizarea cu schema completă la grupa de vîrstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește cazurilor de Covid-19.Statele Unite ale Americii și Israelul sunt campioanele la startul campaniei de vaccinare la această categorie de vârstă.
Ionuț Pantiș, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la stadion

România nu a reușit să vaccineze anti-COVID nici 45% din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, în condițiile în care la nivel european rata de vaccinare este de circa 60%. Pe lângă București, doar trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%. În Gorj, aproximativ 26% dintre cetățeni s-au imunizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.